***       Водещите вечерни новини       на 14 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 14 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Нов мракобесен закон в Русия – отнемат имущество за критика. Тагарев се срещна с Дейвид Камерън


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 февруари   

 

Викащите за „ независимост на словото “, до момента в който бранят правото на съветската агитация да се лее у нас, да си помислят дали могат да викат за каквото и да било в оная страна, чието право на агитация пазят. 

Там затварят за рецензия, за митинги, за имане на друго мнение. А към този момент и лишават имущество на критикуващите войната. 

„ Мярката планува по-строги санкции за предателите, които хвърлят тиня върху нашата страна и нашите войски и ще лиши тези негодници от почетни звания, ще конфискува техните активи, пари и други полезности, съобщи ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин.

***

„ Ръководството на нашия Черноморски флот е некадърно ", това написа създател в канала в „ Телеграм " „ Рибар ", който е обвързван с съветското Министерство на защитата (МО).

„ Украински военни формирования потопиха нашия транспортен съд " Цезар Куников " и за следващ път Черноморският ни флот сподели некадърност да се пази ", съобщи още индивидът, изравен зад обявата.

„ Отзивите на матросите и на огромна част от офицери за командването не са по никакъв начин позитивни. Тук не става дума за мрънкане, а за напълно заслужено неодобрение ", добави създателят.

***

Основни тематики на диалозите бяха двустранното съдействие в областта на защитата, настоящият дневен ред на сигурността в Черноморския район и последните развития към войната на Русия в Украйна, помощта на двете страни за украинската страна и рисковете, и заканите за сигурността в Европа, както и вероятните старания за противопоставяне на съюзно равнище. 

***

18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна очи в очи с нападателя си Георги Георгиев в Пловдивския областен съд.

„ Очаквам единствено правдивост ", сподели само преди процеса момичето.

Георги дойде в залата под защита, и погледна незадълбочено към нея, само че тя не му отвърна със същото. Очите ѝ усърдно го избягваха, написа 24 часа.

***

Причината за решението на магистратите са процесуални нарушавания при правенето на обвинителния акт, по-точно – неясноти по отношение на механизма на осъществяване на действието, сподели юрист Димитров. Прокурорите по делото разясниха единствено, че в седемдневен период следва да решат дали ще апелират решението на съда. Георги Георгиев остава с мярка задържане под стража.

***

„ Общинските ни съветници в София направиха някакъв двоен лупинг във връзка с достолепие, морал и правила. Подкрепиха тези, които нарязаха Паметника на Съветската войска и се почерпиха с торта с отрязани главички, ръце и крайници. Защо излъгахте гласоподавателите в София, че ще борите модела ГЕРБ в СОС? “

***

***

Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане  по случая „ Даная ", оповестяват от държавното обвиняване. 

Преди две седмици от СГП оповестиха, че правят инспекция по случая със гибелта на 15-годишната Даная в болница „ Пирогов “.

***

„ Цялата концепция на НАТО е, че офанзива против един съдружник ще провокира отговор от целия алианс. Докато стоим зад това обръщение дружно, ние предотвратяваме всевъзможни военни офанзиви против която и да е страна в НАТО. Всяко подстрекателство, че не се застъпваме един за различен, че няма да се пазиме взаимно, това подкопава сигурността на всички нас “, акцентира той.

***

Палестинският президент Махмуд Абас прикани през днешния ден палестинското ислямистко придвижване Хамас „ бързо да подписа съглашение ", с цел да бъде предпазен палестинският народ от „ последствията на нова злополука ", съобщи Франс прес.

„ Призоваваме придвижването Хамас бързо да подписа съглашение за пандизчиите, с цел да бъде спестена на палестинския народ още една злополука ", сподели Абас, представен от палестинската новинарска организация УАФА.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР